Do You Know The Difference Between Growth & Value In The Market? Take The Test

Do You Know The Difference Between Growth & Value In The Market? Take The Test

CLICK HERE: GET YOUR KEY STOCK PLAYS THIS WEEKanalysis-680572_640

While the majority of American investors understand the importance of diversifying across growth and value investments, few are able to achieve a passing grade on a test of their knowledge of the differences between the two, according to a new American Century Investments survey.

Test your knowledge with the Growth & Value IQ quiz below:

1. Which best describes a growth stock?

a) Stock that offers guaranteed rate of growth tied to consumer price index.

b) Stock in a company specializing in agriculture, lumber, landscaping, and other organic products.

c) A stock in a company demonstrating better than average profit and earnings gains.

d) All of the above.

2. Which best describes a value stock?

a) Stock in fast-growing company specializing in high-value, low-cost products, like a discount retailer.

b) Stock in a company specializing in valuable goods, like precious metals and jewelry.

c) Stock that has a low price-to-book ratio.

d) All of the above.

3. Which statement is true?

a) Value stocks outperformed growth stocks between 1927 and 2001.

b) Smaller company value stocks outperformed larger company value stocks between 1927 and 2001.

c) Maintaining a portfolio with a combination of growth and value stocks generally is considered a prudent investment approach.

d) All of the above.

4. During periods of strong economic expansion, which fund generally performs better?

a) Growth.

b) Value.

c) Neither.

d) Both.

5. Generally speaking, value funds outpaced growth funds in 2000 and 2001.

a) True.

b) False.

6. Generally speaking, growth funds outpaced value funds during the 1990s.

a) True.

b) False.

7. Which type of fund is more likely to invest in stocks paying a significant dividend?

a) Growth.

b) Value.

c) Neither.

d) Both.

8. Higher price-to-earnings ratios normally would be associated with stocks in which type of mutual fund?

a) Growth.

b) Value.

c) Neither.

d) Both.

9. What kind of stock is described in this example: “Established baked-goods company with strong balance sheet and good cash flow experiencing temporary drop in reaction to changes in senior management.”

a) Growth.

b) Value.

c) Neither.

10. What kind of stock is described in this example: “Software company, enjoying steady sales increases, is in the process of rolling out an eagerly anticipated update to a popular software application.”

a) Growth.

b) Value.

c) Neither.

Key: 1(c); 2(c); 3(d); 4(a); 5(a); 6(a); 7(b); 8(a); 9(b); 10(a).

CLICK HERE: LET US SHOW YOU HOW WE BEAT THE MARKET

0 Comments

Leave a reply

wordpress theme by jazzsurf.com